Vi kan ikke gi juridisk bistand i saker og spørsmål som ikke knytter seg til arbeidsforholdet. 

Problemet må ha oppstått i perioden du har vært medlem hos oss.

Vi bistår ikke i saker som har oppstått før du ble medlem eller som oppstår de første 3 månedene av medlemskapet. Vi bistår heller ikke medlemmer som skylder kontingent. 

 

Slik går du frem 

  1. Først gå gjennom vanlige problemstillinger og se om spørsmålet ditt er besvart der.
  2. Husk å se igjennom overenskomsten din før du tar kontakt, det kan hende du finner svaret der
  3. Hør med arbeidsgiver før du spør oss. Ofte er dere egentlig ikke uenig!
  4. Hvis du ikke finner svar der kan sende en e-post med din problemstilling til bistand@farmaceutene.no

Henvendelser må skje per e-post, ikke telefon. Dette gjør at kø-systemet blir rettferdig og at rådgivningen blir bedre da juristen er forbredt før dere får svar. Da begrenser vi risikoen for feil og misforståelser og bedre råd kan gis. Det er vanskelig å gi et sikkert svar uten at man har fått satt seg inn i problemstillingen.

Svartid - hast? 

Dersom du av særlige grunner behøver bistand innen kort tid, ber vi om at du opplyser om dette og skriver hvorfor det haster.

Vi forsøker å ha en ukes svartid, men det er ikke alltid vi klarer dette. Svartiden hos oss varierer etter hvor mye vi har å gjøre. Vi svarer på alle spørsmål så hurtig vi får til.


Spørsmål om lønn

Har du spørsmål om lønn bør du selv undersøke lønnsstatistikken vår her før du sender inn spørsmålet ditt.


Apotekere/ledere og medlemmer i andre nordiske foreninger

Vi kan bistå apotekere/ledere innenfor arbeidsrett i saker der de i relasjonen er arbeidstakere. Typisk der de har behov for bistand i konflikt med sin egen arbeidsgiver. 

I situasjoner der apoteker/leder opptrer som arbeidsgiver er det naturlig at man får bistand fra egen organisasjon, typisk HR. Dersom man er en liten organisasjon uten HR kan man vurdere å melde seg inn i SMB , tidligere Bedriftsforbundet, til redusert pris for medlemmer i Farmaceutene. De har en egen juridsk avdeling som kan bistå når du opptrer som arbeidsgiver.  

 

Er du medlem av en annen av de nordiske fagforeningene i NFU kan du se vår samarbeidsavtale med vilkår for bistand her.  (PDF, 65KB)