Den industrielle interessegruppen i Farmaceutene avholdt treff sammen med LMI i Oslo den 11. oktober 2023. Arrangementet fikk god oppslutning da mange ­farmasøyter fant veien til LMIs lokaler denne høstkvelden.

LES OGSÅ: Miłosz vil styrke farmasøyters rolle i legemiddelindustrien

Innholdsrikt program

Miłosz Roliński er Norges Farmaceutiske Forenings (Farmaceutene) representant i European Industrial Pharmacists Group (EIPG) og leder av foreningens interesseforum for industriansatte farmasøyter. Han informerte om hva EIPG er og hvilke satsinger den lokale gruppen skal jobbe med i regi av Farmaceutene.

Leif Rune Skymoen, administerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), fortalte om utviklingen i farmasøytisk industri i Norge.

Programmet fortsatte med foredrag om h-resept hvor Erik Hviding, fagrådgiver i avdeling anskaffelser i Sykehusinnkjøp, fortalte om mer og bedre ­pasientbehandling gjennom gode innkjøp av legemidler. Deretter ga André Borka, headhunter i Life Sciences i Borka Consulting AS, noen tips og triks om rekrutteringsprosessen til farmasøytisk industri.

Sist ut blant foredragsholderne var Naz Isabella Lilan fra den lokale interesse­gruppen og Farmaceutenes leder Brigitte Lloyd, som ga en kort ­rapport om EIPG-møte i Brussel ­tidligere på høsten.

Avslutningsvis var det hyggelig ­mingling med pizza og mange lange, gode diskusjoner blant deltakerne.

LES OGSÅ: Nærmere legemidlet i industrien enn i akademia

Ta kontakt

Ønsker du å engasjere deg i den lokale industrielle interessegruppen? Da kan du ta kontakt per e-post; rolinski.milosz@gmail.com.

— Vi trenger flere farmasøyter som ­jobber i ulike fagområder innen industrien. Det er en hyggelig gjeng, så bli med på laget! oppfordrer Miłosz Roliński.