Christine Ødegaard Sten fast ansatt

Etter å ha vikariert i ett år ble Christine Ødegaard Sten i januar fast ansatt som juridisk rådgiver i Norges Farmaceutiske Forening.

— Jeg har trivdes utrolig godt det året jeg har vært i Farmaceutene. Det har vært utrolig gøy å bli kjent med både ansatte, tillitsvalgte og medlemmer. ­Job­ben byr på masse faglige ­utfordringer, og jeg er veldig glad for muligheten til å fortsette i foreningen, sier juristen som gleder seg til å jobbe videre for best mulig lønns- og arbeidsvilkår for medlemmene.

Hun har tidligere vært aktiv i Juristforbundet siden 2016 og har bred ­erfaring fra fagforeningsarbeid gjennom å ha ledet Jurist­forbundets universitets- og høyskoleforening, sittet i styret i Akademikerne ved Oslomet – ­storbyuniversitetet og styret i Juristforbundet Stat. Hun har også vært Juristforbundets representant i Akademikernes konflikt- og aksjonsberedskaps­utvalg (KABU–S) som planlegger for eventuell streik.

I januar sluttet dessverre juridisk seniorrådgiver Lilly E. Agerup etter å ha jobbet hos Farmaceutene i drøyt sju år. 

Hanne Marie Hagh Sandberg er vår nye rådgiver

Foreningens nye rådgiver og farmasøyt Hanne Marie Hagh Sandberg vil heie frem farmasøyter og lære dem å ta mer plass.

Farmaceutene har ansatt ­farmasøyt Hanne Marie Hagh Sandberg (37) som ny rådgiver. Sandberg som startet på nyåret, gleder seg til å gå løs på oppgavene. Gjennom alle sine ­tidligere stillinger har hun alltid jobbet aktivt for å promotere ­farmasøyten i samfunnet.

— Nå får jeg lov til å gjøre det på heltid, smiler hun.

Sandberg var ferdig utdannet i 2013, og etter en periode i Vitusapotek, først som ambulerende ­farmasøyt og så som apotekvikar i Voss og Lillesand, jobbet hun i Eli Lilly før hun i 2016 startet i tjenesteavdelingen på Lovisenberg Sykehusapotek hvor hun har vært siden.

— Jeg har hatt mange interessante og spennende jobber, men oppdaget denne stillingen og kunne rett og slett ikke la denne muligheten passere.

I sine tidligere stillinger har Sandberg merket at folk ikke alltid vet hva farmasøyten kan bidra med og hva de faktisk trenger hjelp til, og farmasøytene må selv være klar til å vise det.

— Du må være på, sier hun og håper at hun som rådgiver i foreningen kan være en som heier frem farmasøyter og gi dem mer selvtillit.

— Jeg vil vise at det går fint å ta litt mer plass.

Jusstudent Silje Mariam Iversen skal hjelpe medlemmene

Jusstudent Silje Mariam Iversen er nå på plass for å bistå foreningens ­medlemmer med deres juridiske problemer.

Farmaceutene har nylig ansatt Silje Mariam Iversen (35) som saksbehandler. Hun studerer juss på femte året og skal bistå foreningens jurister og advokatfullmektiger med enklere juridisk behandling.

Forespørsler om juridisk hjelp har økt i flere år og tok helt av under koronapandemien. Farmaceutene har i en periode benyttet jusstudenter til å støtte foreningens jurister, og fra første uke i januar 2023 har Iversen fått den oppgaven.

Iversen er spesielt interessert i arbeidsrett og skal skrive masteroppgave om temaet.

— Jeg har alltid vært opptatt av å hjelpe den svake part i et skjevt ­maktforhold, sier hun og mener det er mange som har ­problemer i arbeidslivet og at det er et stort behov for et sterkt lovverk.

— Jeg har lyst til å være med på å ­opprettholde det vernet.

Nå gleder hun seg til å hjelpe ­Farmaceutenes medlemmer med utfordringene de møter og teste arbeidet i en fagforening.

— Jeg synes det er spennende med fagforening og ser absolutt en fremtid innen fagforeningsarbeid, sier hun.