Vi nærmer oss valg, og her er kandidatene til Sentralstyret

alle_kandidatene.jpg

Vi nærmer oss valg, og her er kandidatene til Sentralstyret

Valgkomiteen føler de har funnet gode kandidater til Sentralstyret, og du kan lese om alle her. Komiteen understreker at det fremdeles er mulig å melde seg, hvis du vil engasjere deg.

Valgkomiteen har jobbet gjennom våren og sommeren med å finne kandidater til det første Sentralstyret i Norges Farmaceutiske Forening etter at nye vedtekter ble vedtatt på foreningens representantskapsmøte i fjor.

Med ny organisering fra 1. januar 2021 (se NFT nr. 9/2019) er det mange posisjoner som skal fylles, og leder i Valgkomiteen, Terje Nilsen, er godt fornøyd med resultatet.

— Vi synes vi har fått opp noen gode kandidater og tror vi har en bra innstilling, sier han og opplyser at de har funnet noen veteraner som har vært med i styre og stell av foreningen tidligere og noen ferskinger. De har også folk med bred bakgrunn fra mange områder av farmasien.

Ikke for sent å engasjere seg
Samtidig legger ikke Nilsen skjul på at det har vært en krevende jobb å finne så mange kandidater. Nåværende styremedlemmer, Lloyd Mbugua Kangu og Ivar W. Grosvold, blir sittende inntil våren 2021, men det skal velges leder, nestleder, tre styremedlemmer og fem varamedlemmer (hvorav den som får flest stemmer ved valget har fast møteplass i styret). De har lederkandidat og nestleder­kandidat, og de har seks kandidater til vervene som styremedlemmer og ­varamedlemmer. Alle presenteres i denne utgaven av NFT (se til høyre), og valget vil foregå på representantskapsmøtet som blir avholdt digitalt 11. november 2020.

Ideelt skulle de hatt åtte kandidater til vervene som styremedlemmer og varamedlemmer i innstillingen, men siden noen har trukket seg vil det bli noen færre varamedlemmer. Nilsen er uansett trygg på at innstillingen gir nok gode kandidater til å sikre et solid styre i foreningen, men understreker at selv om kandidatene presenteres nå, er det fortsatt anledning til å melde seg som kandidat til styret.

— Vil du være med og påvirke, så er det måten du gjør det på, og hvis du kjenner på at du kunne tenkt deg å være med, så er det ikke for sent, presiserer han.
Det nye styret vil sitte fra 1. januar 2021 til 31. august 2023.

Les eget intervju med lederkandidat Urd Andestad her.

Les mer om kandidatene som stiller til Sentralstyret her.