Vet du hvor du får pensjonen din fra?

pensjon.jpg

Vet du hvor du får pensjonen din fra?

Har du sjekket hvor mye du får utbetalt den dagen du går over i pensjonisttilværelsen? Hvor kommer pengene fra, og hva består den av?

Dersom du ikke vet svaret på disse spørsmålene, er du ikke alene. Hele 65% av Norges befolkning over 18 år, sier at de ikke vet hva de vil få i samlet alderspensjon fra folketrygden og fra arbeidsgiver. 

- Folk bekymrer seg for lite om pensjon. Det er mange som kommer til å få seg en real kalddusj når de når pensjonsalder, om de ikke tar grep, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand. 

Undersøkelser viser at mange forbereder seg på en nedgang i inntekt på rundt 30 %. Realiteten er at mange må regne med minst en halvering av inntekten dersom vi ikke i tillegg sparer utover pensjonen. Jo mer du tjener, desto større vil forskjellen mellom dagens lønn og faktisk utbetaling som pensjonist bli. Vi lever stadig lengre og ønsker å nyte pensjonisttilværelsen tidligere. Det betyr at pensjonsinntekten må spres over flere år. En total oversikt over hva du faktisk får i samlet pensjon blir derfor mer og mer viktig.

Les mer på Danske Bank sin side HER