Vaksinasjon - er terskelen for høy?

dscf1414.jpg
Norges Farmaceutiske Forening

Vaksinasjon - er terskelen for høy?

Det var godt oppmøte på Farmaceutene og Apotekforeningens arrangement under Arendalsuka torsdag 16.august.

Det var godt oppmøte på Farmaceutene og Apotekforeningens arrangement under Arendalsuka torsdag 16.august.. Representanter fra apotek, legemiddelindustri, medlemmer av foreningen men også noen tilfeldige tilhørere som søkte ly for regnet var møtt opp for å overvære debatten med tittel; «Vaksinasjon: er terskelen for høy?».

Larsen var godt fornøyd med gårsdagens arrangement.
- Vaksinering på apotek skal være et supplement til fastlegekontor – for å være med og øke tilgjengeligheten og dermed også vaksinasjonsdekningen.

I gårsdagens debattpanel satt Kari Henriksen (Stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet), Preben Aavitsland (overlege ved Folkehelseinstituttet og kommuneoverlege i Arendal), Ingeborg Senneset (journalist og forfatter) Per T. Lund, (administrerende direktør i Apotekforeningen) og Farmaceutenes Rønnaug Larsen.

-Vi farmasøyter engasjerer oss i dette fordi vi som helsepersonell vet at vaksinering forhindrer sykdom – og at økt vaksinasjonsgrad kan være med på å redusere antibiotikabruken – noe som igjen kan forebygge utvikling av antibiotikaresistens, uttalte Rønnaug Larsen