Spre ordet om antibiotikaresistens!

skjermbilde_2017-11-17_kl._09.20.40.png

Spre ordet om antibiotikaresistens!

18.november er den europeiske antibiotikadagen, og du som farmasøyt kan bidra i kampen mot antibiotikaresistens.

— Dette er en viktig sak å markere, og vi håper farmasøyter rundt om i landet sprer budskapet videre til sine kunder og pasienter, sier leder i Farmaceutene, Rønnaug Larsen.

I november hvert år har WHO en hel uke, 13-19. november, hvor de setter et spesielt fokus på bevissthet rundt  bruk av antibiotika.

18. november er datoen for den europeiske antibiotikadagen, og rundt om i Europa brukes dagen til å mane til riktig bruk av antibiotika for å bremse spredningen av antibiotikaresistens, en av de viktigste folkehelseutfordringene i nyere tid. 

LAST NED FLYER HER: Den europeiske antibiotikadagen 18. november

Ifølge Larsen ønsker Farmaceutene å markere den viktige datoen, og har blant annet fått laget en informativ flyer (last ned fra lenken over) som hun håper farmasøyter vil dele med sine kunder og pasienter. Og det er spesielt et budskap som hun mener er viktig å få frem til denne målgruppen:

— Antibiotika virker ikke mot vanlig forkjølelses- eller influensavirus – så det er ikke noe poeng i å gå til lege for å få antibiotika når du er forkjølet eller har influensa. Både  helsepersonell og befolkningen ellers kan bidra i kampen mot antibiotikaresistens. Vi er alle tjent med at antibiotika virker når vi virkelig trenger det. Les flyeren og se hva du kan bidra med, oppfordrer hun!

Har du spørsmål eller er usikker på antibiotikabruk? Spør farmasøyten på ditt lokale apotek. Farmasøyter er legemiddeleksperter og kan gi deg råd og veiledning!

LES OGSÅ: Hva kan farmasøyter i primærapotek gjøre for å bidra i kampen mot antibiotikaresistens?