Setter fokus på legemiddelproduksjon

produksjonsdagen_slider_nettside.png

Setter fokus på legemiddelproduksjon

Gjennom Produksjonsdagen ønsker Farmaceutene å få norsk legemiddelproduksjon frem i lyset.

Produksjonsdagen arrangeres av Farmaceutene, og foreningens eget forum for privatansatte (NFF-P) står for program og innhold.
Arrangementet, som vil avholdes i Oslo Cancer Clusters lokaler rett ved Radiumhospitalet i Oslo, er åpent for alle som jobber med eller har interesse for legemiddelproduksjon.

  • Alle fagmiljø trenger arrangementer for inspirasjon og kompetanseheving. Vi i Farmaceutene er derfor veldig glade for å kunne tilby et slikt unikt arrangement til våre «produksjonsmedlemmer», og andre som er interessert i legemiddelproduksjon, sier Farmaceutenes leder Rønnaug Larsen.

Programmet vil blant annet inneholde foredrag fra Legemiddelindustrien (LMI), Curida, Legemiddelverket, GE Healthcare og mange flere aktører innen norsk legemiddelindustri.

Mange tror kanskje at det bare er farmasøyter i primærapotek som er medlemmer i Farmaceutene, men Larsen påpeker at Farmaceutene er en forening som fronter all farmasi.

  • Jeg tror nok vi er den eneste fagforeningen for farmasøyter som aktivt jobber med fokus på økt legemiddelproduksjon i Norge. Med den teknologiske utviklingen som skjer nå vil behovet for billig arbeidskraft, som utlandet tilbyr, falle i fra - og behovet for kompetente fagpersoner som farmasøyter øke. Dette bør gi god grobunn for utvikling av legemiddelproduksjon i Norge, sier Farmaceutenes leder, og legger til:
  • Men da må vi øke utdanningskapasiteten og legger forholdene til rette for oppstartsvirksomheter.

Ørjan Leiknes Apeland jobber til daglig som QP ved Norsk medisinsk syklotronsenter, og sitter som leder av NFF-P. Farmasøyten er utrolig glad for at man endelig får satt fokus på de mulighetene for legemiddelproduksjon man har i Norge.

  • Jeg føler det er en glød i bransjen med mye positivitet. Dette bør vi bygge videre på. For et lite land, med et lite fagmiljø, er det viktig at vi hjelper hverandre opp og frem. Sammen er vi sterke og kan få til det utroligste, sier Apeland, som oppfordrer industriinteresserte farmasøyter til å melde seg på arrangementet.

Mer om arrangementet kan du lese her 

Påmelding gjøres via denne lenken