Plasstillitsvalgt − når trenger man det, da?

Plasstillitsvalgt − når trenger man det, da?

(Publisert i NFT nr. 1/2019)

I skrivende stund har jeg akkurat kommet tilbake fra juleferie, og det jeg har mest i tankene akkurat nå er alle medlemsmøtene jeg skal delta på i januar/februar. Det er planlagt 19 møter på 13 ulike steder. Håper du har sett fellesinvitasjonen (den ble sendt i desember) og meldt deg på ett av møtene. Kjenner at jeg gleder meg veldig til å reise rundt og treffe så mange medlemmer på kort tid.

Det er alltid kjekt å møte medlemmer, selv om noen av samtalene omhandler alvorlige og krevende temaer. På vei hjem fra juleferie møtte jeg et medlem jeg kjenner, som jeg ikke hadde sett på lenge. Gjensynsgleden var stor, men vedkommende var i en omstillingsprosess på arbeidsplassen – så ståa kunne vært bedre. H*n hadde fått god oppfølging fra juristene våre, men slike prosesser er uansett tunge å stå i.

Farmasøyter er stort sett svært stabil arbeidskraft, og vi er ofte ansatt lenge på ett sted. I likhet med storparten av arbeidstakere i Norge er vi lojale til arbeidsplassen og stolte av jobben vår. Vi har imidlertid fått et samfunn der endringer skjer raskt og ofte – og omstillingsprosesser i arbeidslivet synes nå mer å være regelen enn unntaket. Mange arbeidsplasser «rammes» jevnlig. Selv innen det offentlige er det stadige sammenslåinger, flyttinger, omstillinger og nedbemanninger.

Det er tøft når arbeidsplassen flyttes, legges ned eller nedbemannes – kanskje spesielt når man har jobbet lenge et sted, og ikke tenkt at noe slikt kunne skje. Det kan imidlertid bli enda tøffere dersom ikke oppsatte spilleregler følges. Derfor er det viktig å være medlem av foreningen og å ha en tillitsvalgt på arbeidsplassen – en som kan sikre at alt går for seg i henhold til spillereglene! Omstillingsprosesser er EN viktig grunn til at vi oppfordrer alle til å ha en plasstillitsvalgt på sitt arbeidssted.

Både arbeidsmiljøloven og overenskomstene/tariffavtalene krever involvering av tillitsvalgte så tidlig som mulig (les: før vanlige ansatte) i omstillingsprosesser. Når tillitsvalgt får tidlig beskjed, kan tillitsvalgt få tidlig bistand fra sekretariatet, og sørge for at prosessene går etter boken. I store virksomheter/kjeder/foretak skal hovedtillitsvalgt/ foretakstillitsvalgt alltid informeres først.

Dersom du hører rykter/får informasjon om mulig omstilling/nedbemanning på arbeidsplassen din, så oppfordrer jeg deg til raskt å ta kontakt med hovedtillitsvalgt/foretakstillitsvalgt, samt å sende en e-post til bistand@farmaceutene.no. Mer informasjon rundt omstilling og nedbemanning finner du på www.farmaceutene.no/nedbemanning-og-omstilling. Dette var også tema i medlemsbrevet som ble sendt ut i november.

Mottar du ikke medlemsbrev eller kurs/møteinvitasjoner? E-post blir sendt til den e-postadressen du har registrert deg med – sjekk på «Min side» på www.farmaceutene.no (sjekk også i søppelpost/ spam).

Til slutt en liten gladmelding: Har du sett at vi nå lyser ut stipendmidler på 300 000 kroner til en eller flere farmasøyter som driver forskning på minimum ph.d.-nivå innen/med tilknytning til immunologi, kreft eller hjerte-/karsykdommer? Apoteker Morten Nyegaard og hustru Katrine Nyegaards legat skal avvikles og vi lyser ut hele kapitalen. Søknadsfristen er 1. mars 2019, og søknadsskjema ligger på www.farmaceutene.no. Tips aktuelle kandidater – det er ikke ofte så store stipend lyses ut! Håper vi ses i januar/februar!

Rønnaug Larsen, leder av Norges Farmaceutiske Forening