Cathrine Klerck (53) var vikar som farmasøytisk rådgiver i Norges Farmaceutiske Forening ­(Farmaceutene) fra våren 2016 til nyttår 2018. Da det igjen dukket opp et ledig vikariat, kastet hun seg på muligheten.

— Jeg syntes det var veldig morsomme og interessante oppgaver, så jeg tenkte jeg ville prøve lykken og søke, smiler hun.

Et avgjørende punkt var da hun lærte at hun har rett til permisjon for å jobbe i egen fagforening. Det gjorde prosessen lettere og avgjorde at hun søkte.   

— Det er en veldig fin ordning som ikke er så kjent, sier hun.

Siden sist hun jobbet i foreningen har hun jobbet på Direktoratet for medisinske produkter (DMP), enhet for forsyningssikkerhet og virksomhets­tillatelser, hvor hun blant annet har vært lagleder og fungerende enhetsleder. Hun trives i DMP, og ­gleder seg til en fin avveksling.

— Det er en veldig interessant og viktig jobb. ­Mangelområdet er et tema som ikke går av moten, og jeg ser at det er mye ugjort også for min del.

Klerck startet 2. april og stortrives med det ­utadrettede arbeidet blant foreningens medlemmer. Ikke minst setter hun pris på å jobbe med studentene.

— Det er kjempegøy og inspirerende, sier hun som liker å være litt selger og synes det er gøy å være med på å selge budskapet om farmasøytisk kompetanse til politikere og andre.

Når hun ikke jobber hardt for medlemmene til Farmaceutene, er Klerck en entusiastisk bord­tennismamma. Før gikk det mye fritid til bord­tennisdugnad, men nå kan hun kose seg og se på når sønnen, som er blant Norges beste, spiller.