Bli med på interessant studie om farmasøytforskrivning
UiT og Uppsala universitet forsker på farmasøytforskrivning og trenger din hjelp. Gå inn, les mer og svar på undersøkelsen.
To forskergrupper fra Uppsala universitet og UiT Norges arktiske universitet inviterer alle farmasøyter til å delta i et forskningsprosjekt om farmasøytforskrivning. Nedenfor følger informasjon om prosjektet og hva det innebærer å delta.
Forskerne setter stor pris på ditt bidrag innen 13. desember.
Hvorfor er dette prosjektet relevant?
Farmasøytforskrivning praktiseres i for eksempel i Storbritannia, Nord-Irland, Danmark og New Zealand, men regulering og omfang av varierer imidlertid mellom landene.
For å støtte fremtidige tiltak fra beslutningstakere, utdanningsinstitusjoner og andre interessenter om forskrivningsrett er det viktig å vite hvordan farmasøyter i Norge stiller seg til å utøve en slik tjeneste i apotek. Formålet med prosjektet er derfor å undersøke hvordan farmasøyter som er aktive i Norge ser på farmasøytforskrivning. Din deltakelse i studien er derfor viktig!
Hvordan foregår studien?
Deltakelse innebærer å svare på en nettbasert spørreundersøkelse som tar omtrent 15–20 minutter å gjennomføre. Undersøkelsen fokuserer på dine meninger om forskrivningsrett for farmasøyter.
Anonymitet og frivillighet
Dine svar behandles konfidensielt og ingen personopplysninger vil bli tilgjengelige for andre. Deltakelsen er frivillig, og du gir samtykke til deltakelse ved å fullføre og sende inn spørreundersøkelsen.
Resultater fra studien
Resultatene vil bli publisert i et fagtidskrift og i populærvitenskapelig form. Du kan få tilgang til resultatene ved å kontakte de ansvarlige for studien.
Her finner du spørreundersøkelsen: https://redcap.link/farmasoytforskrivning.norge
Ønsker du kontakt med forskerne?
Har du spørsmål om undersøkelsen, er du velkommen til å kontakte en av forskerne. Takk på forhånd for din deltakelse!
Sofia Kälvemark Sporrong, hovedansvarlig forsker, sofia.kalvemark-sporrong@uu.se
Nicole Ljungdahl, stipendiat, nicole.ljungdahl@uu.se
Lars Småbrekke, professor, lars.smabrekke@uit.no
Elin Lehnbom, forsker, elin.c.lehnbom@uit.no eller elin.lehnbom@uu.se