Lønnsoppgjøret 2020 i havn - meklingsløsning på overtid

rawpixel-760036-unsplash.jpg
Unsplash: rawpixel-760036-unsplash

Lønnsoppgjøret 2020 i havn - meklingsløsning på overtid

SAN og Spekter kom 4. februar kl 02:15 til enighet i meklingen som omfattet medlemmer av NITO, Norges Farmaceutiske Forening og Den norske jordmorforening i helseforetakene. Enigheten innebærer at det ikke blir streik. Med meklingsløsningen er lønnsoppgjøret 2020 for Farmaceutene endelig i havn.

Enigheten innebærer at det ikke blir streik. SAN hadde varslet streik ved tre sykehus fra torsdag morgen dersom man ikke kom til enighet. -Nå skal alle SANs medlemmer møte på jobb som vanlig, sier SANs konfliktberedskapsleder Brynhild Asperud, som også leder NITO Spekter.

For Farmaceutene betyr dette at forhandlingsresultatene for våre grupper på Oslo universitetssykehus HF, Helse Bergen HF, St. Olavs hospital HF og Universitetssykehuset i Nord-Norge HF nå kan effektueres.

Det gjelder også lønnsoppgjørene for våre medlemmer ved andre sykehus, der vi ikke har tilstrekkelig med medlemmer til å etablere egen B-del, men hvor våre medlemmer blir ivaretatt av NITO.

- Jeg er glad vi fikk landet også dette området, uten streik, sier Farmaceutenes forhandlingssjef Jon Ole Bjørklund Whist. - Nå kan vi legge Covid-19-oppgjøret 2020 bak oss, og rette blikket fremover mot lønnsoppgjøret 2021, som starter opp tidlig i april, sier Whist.