Husk å betale utestående kontingent før årsskiftet

calculator-gdbc3a8847_1920_stevepb_pixabay.jpg
Stevepb Pixabay.com

Husk å betale utestående kontingent før årsskiftet

Har du registrert deg med fødsels og personnummer hos oss, melder vi all innbetalt kontingent inn til Skatteetaten. Da får du automatisk skattefradrag, men vi kan kun melde inn det du har betalt før nyttår. Har du utestående kontingent er det derfor viktig at du betaler inn denne før nyttår.

Automatisk innrapportering

Innbetalt fagforeningskontingent rapporteres inn av arbeidsgiver og av fagforening til Skatteetaten. Hvem som rapporterer inn, avhenger av hvordan du har betalt kontingenten din. Er kontingenten betalt inn via arbeidsgiver som har trukket beløpet av lønnen din, er det arbeidsgiver som rapporterer inn dette til Skatteetaten. Har du som medlem betalt kontingenten inn direkte til din fagforening er det fagforeningen som rapporterer inn beløpet til Skatteetaten. Det kan også være at du som medlem har blitt trukket kontingent over lønn deler av året og betalt inn direkte til fagforeningen deler av året. I så tilfelle vi både arbeidsgiver og fagforening rapportere inn til Skatteetaten.

Vi trenger fødsels og personnummer

Når vi rapporterer til Skatteetaten må vi bruke 11-sifferet fødsels og personnummer, eller D-nummer. Dersom du ikke har registert dette må det gjøres manuelt ved henvendelse til oss.

Automatisk fradrag på skattemeldingen

Summen som blir rapportert inn er summen av innbetalinger som er gjort i løpet av året, som skattemeldingen gjelder for. Hvis betalingen for desember ikke kommer før i januar, vil denne ikke bli med i rapporten før neste år.

Pass på at kontingent er betalt inn for alle måneder i året. Desemberfakturaen vil ha forfall den 20.des og hvis du har noe utestående vil du få en purring på utestående beløp på e-post. Purringen vil ha forfall 30. des. Dette er altså viktig å legge seg merke, at alt som gjelder kontingenten i år, må være innbetalt i år, for å bli med i rapporteringen til Skatteetaten.

Trenger du ny faktura?

Hvis du tror du har utestående, ta kontakt med oss medlemsregister@farmaceutene.no