fevu_slider_nettbilde.png

 

Hva er FEVU?
FEVU er en forkortelse for Farmasøyters Etter- og VidereUtdanning og er et poengsystem hvor din deltagelse i faglige etterutdannelsesaktiviteter registreres. Dette er et system som Norges Farmaceutiske Forening har utviklet, og som tilbys gratis til våre medlemmer. 

Hvorfor registrere FEVU-poeng?
Ved å vise til antall oppnådde poeng kan du overfor din arbeidsgiver dokumentere at du holder deg faglig oppdatert.
Poengsystemet kan også brukes til å dokumentere oppnådd kompetanseheving og etterutdannelsesaktivitet.

FEVU-fagrådet fastsetter kriterier for tildeling av FEVU-poeng og vurderer antall FEVU-poeng som skal tildeles den enkelte aktivitet.
Fagrådet anbefaler aktivitet som tilsvarer minst 30 FEVU-poeng per 3-årsperiode. Første periode var 2012-2014. Systemet er nå inne i sin tredje treårsperiode; 2018-2020.

Hvordan registere FEVU-poeng?
Dersom arrangementet du har deltatt på er forhåndsgodkjent for FEVU-poeng kan du logge deg inn på Min side på www.farmaceutene.no, og søke opp arrangementet på «Registrer FEVU-aktivitet». Ved å markere i kolonnen «Velg» og trykke på «Jeg har deltatt på denne aktiviteten» vil FEVU-status oppdateres og arrangement med tilhørende FEVU-poeng automatisk registreres på din profil.

Dersom arrangementet ikke er forhåndsgodkjent kan du søke om (poeng-) godkjennelse ved å sende inn en søknad. Søknaden vil bli vurdert etter retningslinjene som FEVU-fagrådet har satt.

 

 

FEVU-fagrådet

Fagrådet oppnevnes av Sentralstyret for 3 år av gangen. Fagrådet ledes av NFFs leder. Rådet består av inntil fire medlemmer, i tillegg til leder og representant fra sekretariatet. Representant fra sekretariatet ivaretar sekretærfunksjonen for fagrådet samt den administrative driften av FEVU.

Fagrådet skal være et rådgivende organ for foreningen i arbeidet med fagutvikling innenfor utdanning og etterutdanning, samt foreningens etterutdanningssystem. 

Fagrådet skal bestemme kriterier for etterutdanningspoeng. De skal vurdere antall poeng på de enkelte kurs/utdanning/arrangement som anses relevante.

Fagrådet er rådgivende organ i spørsmål angående grunn- og videreutdanningen.

 

dscf1390.jpg
 

Det bør tilstrebes at rådet består av:

Begge kategorier farmasøyter.

Farmasøyt fra industri, apotek, offentlig sektor og helseforetak

Det sittende fagrådet, illustrert ved bildet over, har følgende sammensetning (med seksjonstilhørighet og funksjonstid i parentes): 

  • Svein Haavik (NFF-O) (2018-2019-2020)
  • Quynh Le (NFF-P) (2019-2020-2021)
  • Wenche Eie Reiersen (NFF-A) (2019-2020-2021)
  • Kari Christiane Bjerknes  (NFF-F) (2018-2019-2020)