Farmaceutene sørger for at politikerne får øynene opp for farmasøyter

helsekomiteen331.jpg
Sammen for legemidler: Urd Andestad i Farmaceutene, Ingrid Lunde Steen fra KUPP og Henrik Irgens fra nettverk for legemidlet til barn snakket alle til helse- og omsorgskomiteen om legemidler.

Farmaceutene sørger for at politikerne får øynene opp for farmasøyter

Farmaceutene fortalte helse- og omsorgskomiteen sin mening om statsbudsjettet.

Farmaceutene, ved generalsekretær Greta Torbergsen og leder Urd Andestad, var torsdag på Stortinget og snakket til helse- og omsorgskomiteen om statsbudsjettet. 

— Man har tre minutter å snakke på, så det er hard prioritering i forberedelsene, sier Urd Andestad. 

— I denne omgangen valgte vi å fokusere på at farmasøyter må være der det er legemidler og at farmasøyter som profesjon bidrar til å oppnå den legemiddelpolitiske målsetningen om god legemiddelbehandling.

 

Det ble stilt spørsmål om legemiddelgjennomgang i sykehjem og da benyttet hun anledningen til å nevne pilotprosjektet med farmasøyt i hjemmesykepleien i Tromsø. 

 

— For de fleste i komiteen var dette første møtet med Farmaceutene, men kanskje ikke det siste? 

— Nei, jeg håper da ikke det. Riktig legemiddelbruk er essensielt for å unngå unødvendige skader og ressursbruk. Og bruk av farmasøyter gir riktig legemiddelbruk. Det er min jobb å sørge for at politikerne får øynene opp for at vi er en del av løsningen til utfordringene helse- Norge står ovenfor.